Gott Nytt År

Då ska jag bara passa på att önska alla ett Gott Nytt År.
Sitter själv hos David på fest, själv är jag nykter men har kul ändå!:)



Söndag 30 december

God morgon världen, tröttast idag är nog jag. Hade så svårt att komma till ro i går natt så jag somnade inte först 5 på morgonen, men sådant är väl livet ibland?
Disa har börjat repa sig, lite trött och håller sej undan men de är väl klart, stackarn har nog ganska ont i sin lilla hals och mer glad blev hon nog inte över medicinen hon får^^
Har suttit och pluggar lite också, ska läsa mer sen men nu fick jag ett bakil som jag måste tillfredsställa, nougatrutor. Måste ju passa på för from 1 jan börjar Moi med en socker detox och ska inte fika först jag fyller år. Och det stora nyårslöftet är att sluta snusa, wish Me luck!



Lång dag

oj viken lång denna dag blev. började bra, var med familjen i happis och IKEA, rantade runt där någon timme + en massa andra affärer. köpte mej ett par stolar och lite annat småkraffs som alltid följer med. Vi åkte hem och jag for till några kompisar, hann väl bara vara där kanske 30 min. Då ringde mamma helt stressad och berättade att Disa svalt en nål. Bara vända och åka hem och följa pappa med till Gammelstan. Fick spendera nästan 3 timmar där och några tusen kronor fattigare med har en frisk Disa igen :) Och nu är jag tillbaka hos kompisarna och ser film igen :)

12,12,12

Yes nu har jag skrivit det "magiska" nummret som alla andra! Fast det var inte det jag skulle berätta.

Sitter på Bibblo och pluggar Maria gick precis, men ja SKA läsa ut denna bok innan jag lämnar denna byggnad! MEN det är en bra bok, intressant som jag tror jag kommer ha väldigt mycket nytta av i framtiden. Den handlar mycket om hur man lägger upp en redovisning, vad man bör tänka på. Och då är det inte bara redoviningar inom skolan utan alla sorter, tal osv. Jag rekommenderar den till ALLA!
 
www.retorikförlaget.se


Retorik för lärare - konsten att välja språk konstruktivt

"Det vore ett ideal att sträva mot för dig som blivande lärare, eller åtminstone förmedla så mycket engagemang att eleverna känner att det du talar om är någonting viktigt.

Ethos, pathos och logos är dina medel för att övertyga, på så sätt är de retorikens teoretiska kärna. I praktiken går de in i varandra. Alla språkval är samtidigt uttryck för alla tre. Men triaden är ett tydligt exempel på den retoriska vokabulären som en verktygslåda för att kunna tala om olika aspekter av vår kommunikation, och vad det är som gör att den ibland fungerar bättre än annars."


11/12-2012

Undra hur många ord man läser på en vecka då man puggar, skulle vara ganska nyfiket att veta ^^
Har iaf varit väldigt duktig idag, åkte med bussen 06,47 för att komma till skolan tidigt och göra bort lite skoljobb, vilket jag faktiskt gjort!
Sammanfattningarna ja skrev utifrån en boken "ALLMÄNDIDAKTIK" har jag idag fört in idatorn PLUS att jag sitter och antecknar från en film vi skulle ha sett till lektionen idag, men kan erkänna att jag funderar på att ge upp det projektet. Men man kan ju behöva det ?!  aaaaahow :(
Sammanfattningar is the shit för dom kan rädda en som fan under en skrivuppgift, så det kan ju vara värt det, men ack så jobbigt det är!
 
Slutslöat, återgå till filmen.. maaarsch!
 
Kan passa på att bjuda på en bild också, är från storforsens julmarknad. Det måste vara den mysigaste marknaden som finns!:)

Mättast

Så här mätt har jag inte varit på länge!
Började dagen med en sväng på storheden, köpte mej ett par brallor och jag måste verkligen få kritisera alla affärers utbud, alla VILL INTE ha linnen med fjärilar och gulligull på. Vad hände med coola svarta linnen med ett snyggt döskalletryck på lr liknande?! jag kan bli så irriterad!
Sen blev det också julmiddag hos Kerstin, vilket kan förklara det komaliknande stadiet jag befinner mej i nu. Men himla gott var det!:)
 
I fredags (för att börja helgsredovisningen baklänges och tvärsöver) så var jag Fia och några till och bowla, jag förlora dock men jäklarns så kul det va. De där ska vi göra om nån fler gång ;)
Lördag under dagen hände inget speciellt, jag typ sov. Rackarns medicin men under kvällen så for jag hem till Linnea och såg Sex and the city, haha ja alltså dom filmerna är bra!:P
 
Skola i morrn, ny kursstart och vi får väl se hur detta kommer sluta. Förhoppningsvis bra :)
 
Nightyyy

RSS 2.0