29/11

En tanke som har slagit mej är varför ska kursliteratur skrivas på ett sånt sätt som man inte förstår? är det inte meningen att man ska kunna ta till sig kunskaperna som böcker ska ge en? men hur ska man då kunna ta till sig kunskapen om man inte förstår vad som skrivs. Även om man läser texten flera gånger ? Jag bara undrar. För jag förstår inte tanken bakom det. 
 
Sitter iaf på skolan och har pysslat på med en guppuppift (Den jag svurit över) och börjar bli klar. Många frågetecken rättades ut under lektioen igår och det var inte riktigt så komplicerat som vi själva gjorde det (standart?!) Det knepiga var ju att läraren själv inte visste riktigt vad just vårat avsnitt handlade om för han hade inte själv den kompetensen.. hallååå?!
 
Nä tillbaka till pluggandet en stund till..

27/11

Tisdag vilket har just denna tisdag inneburit en hemmastudiedag: Har suttit och pluggat med en klasskompis under dagen och gjort klar nästan alla inför-tentan-frågor samt startat upp en ny uppgift. Faktum är att den nya uppgiften inte va så där lättövergriplig, men får man grunna på det en dag så kanske det släpper.
Från en uppgift till en annan, hemeximinationen jag gjorde för ett tag sen som jag dock fick komletteringar på (hade glömt att sätta punkt bakom alla (...) ) så jag rättade till det och fick VG på uppgiften = jag jättenöjd!
 
Ska snart gå och sova, sov så taskigt natten till idag för jag var dum nog att läsa inledningen inför nästa kurs på kvällen (påminner mej själv att aldrig mer göra det) för det resulterade i lite småpanik och ångest så sömnen var ju att bara glömma. Så never moooore! Men hoppas att den kursen ska gå bra, jag har ju klarat det jag gjort hittils med god marginal, får försöka tänka så.
En annan lite magknipande sak är att jag fick ju min lön idag, inte nu nån bauta eftersom jag inte jobbar speciellt mycket, men tillräckligt ialla fall. Tills jag kom på att jag skulle beställa böcker idag; 1300 spänn! well 400 kr kvar av den lönen då^^ men får väl tänka att det räddade mina besparingar denna månad iaf :p haha
 
Har hälsat på kusinvitamin idag också som fyller 23, grattis grattis! Fikade surrade, fikade en gång till och lekte med lillan förståss. För övrigt somnade hon hos mej idag, så himla mys! Dom får nog passa sej så jag inte lånar hem henne ;)
 
Well sleep tight de ska jag försöka göra.. skola i morrn!:)

25/11

Lördag underbara lördag måste du gå så fort?!
Unnade mej en regäl sovmorgon idag för det behövde jag verkligen, till kl 11 !:) Sen svängde jag förbi affärn och handla lite bakasaker och så till mamma och pappa. Så lussekatter blev det idag och mumsiga blev dom! Ska alltid framöver ha kvarg i mina, så det rekommenderas starkt !:)
 
Sen ha de nog inte hänt så mycket mer idag, bara lugna lussekatter (haha) öhm
 

?

Ibland kan man ju undra, undra varför vissa gör som de gör?
Varför? Faller det andra i väntläge under tiden?
För att sedan plockas upp igen när det passar och låtsas att allt är precis som innan?
Hur resonerar man då?
Hur många chanser? Hur många hopp? När är det nog?
Jag bara undrar

Musik

 

Onsdag 21/11

Så var även denna dagen till sitt slut. Har varit i skolan idag, började inte först 13.00 men passade på att åka in på morgonen för att hinna läsa lite.
Ska även till skolan i morgon, ska träffa en klasskompis och börja med vårat textsammanfattande som jag inte fattar ett skit av. Det där kapttlet alltså kommer att driva mej till vansinnets historia! men well ska väl överleva detta också.
 
Sen kan jag också säga hej och välkommen eventuella halsfluss, är inte det riktit än. Men är svullen i halsen och känner jag min hals rätt så brukar jag ha halsfluss minst en gång under dena halvan av året, och har ej haft det ännu. Så får se åt vilket håll detta barkar, har iaf köpt Strepcils som förebyggande så man kan ju alltid hoppas^^
 
Tänkte även tipsa om denna glögg , den var riktigt god

Söndag 18/11

Ja men de här va ju kul! Sitter med kapittlet jag och en till blivit tilldelad att göra en litterärstudie på och ungefär 80% av orden är sånna ja ingen aning har om vad det betyder och som inte går att googla.. HUR KUL ÄR DET DÅ?! Men jag och min pluggkompis får väl slå våra kloka ihop och hoppas på att vi kommer fram till nått^^
 
Har annars varit på boden badet igår, och fyfan så skönt det var att sitta i bubbelpoolen! Skallebanken från helvetet och värdens värk i kroppen dan efter men fan så värt det var !:D och idag har jag tillägnat en halv ledig dag till ovanstående avhandling och vart på en prommis, och oj vad skönt det var. Var så länge sen jag hunnit med en prommis. Tanken är väl att jag ska försöka hinna med gymmet lite oftare också. Men får väl se hur det blir.
 
Nä nu se klart Beck och sängen, ska upp och plugga i morrn.. tentafrågor here i come !!

Torsdag 15/11

Snart är det helg! Har dock inget emot morrgondagens lektion, fredagslektionerna brukar vara helt okey! (har samma lärare varenda fredag) och jag tycker hon är bra, lite rörigt förra gången men jag fick ihop det tillslut :)
 
Idag har jag hunnit skriva på nya papper hos chefen, de andra var tydligen feldaterade. Hunnit handla lite och nu sitter jag här och läser..igen, och denna gång om läsförmågan hos 9-10åringar. Rätt tjovigt men får väl läsa vissa delar en gång till. Men som jag tidigare sagt tycker jag inte alls om att läsa på datorn, men kan inte skriva ut 200 sid raporter lite nu och då, blir en jäkla massa papper då.
 
Men till vad jag skulle skriva egentligen, mitt katt Disa hon är ganska kul ibland. Speciellt när hon får sina ryck vilket hon precis haft. Höll på dö av skratt.
Min vardagsrumsgardin täcker nästan hela balkongdörren (hon leker mycket där bakom) och framför gardinen ligger en av hennes leksaker. Hon smyger försiktigt in bakom gardinen, sätter upp baktassarna mot balkongdörren så hon står bara på framtassarna, hon fnyser och gormar och sen tar hon sats med bakbenen och flyger genom gardinen och attakerar leksaken som hon sen hoppar och skuttar omkring med. Sen gör hon om detta flera gånger. Detta är underhållning på hög nivå och gör mitt pluggande lite roligare ;P
 
Hoppas denna dag bli bättre, förutom Disas ryck så känns allt ganska trist just nu, en skitdag helt enkelt där det känns som om man vaknat på helt fel sida!

Kvällen

Så blev det kvällen. Och jag sitter här med mina funderingar. Ganska många just nu, om både skolan och privat. Ibland kan man ju bara fundera varför alla andra (till synes) kan få allt, varför inte jag då? Varför missunnas jag? Okey jag får ganska mycket jag också, men inte just det.
 
Njä bara att ta sej i kragen, funderar starkt på en kopp te och sen sova så man orkar fortsätta plugga i morrn. Fick en till jäkla avhandling denna gång på nästan 200 sid som ska läsas + en massa annat då. Men det är kul att lära sig, var bara positiv. hmmpf!
 
 

Tisdag 13/11

Goooood morgon riks morgonzoo!
 
Uppe med tuppen idag, eller egentligen tidigare än 7 men what ever!
Sitter iaf på skolan nu, bestämde mig för att åka in med 8.10 för att hinna göra undan lite pluggande, börjar ju egentligen inte först 13.00 så jag känner mej lite duktig!;)
Har suttit och läst texten som är till i dag för 3dje gången(!!!) och det har fasen inte gjort mej smartare! Snacka om att röra till en text så läsaren inte fattar nått alls... typ. Men jag har i alla fall försökt och det är ju det som räknas.
Sedan i morrn och på torsdag är det hemmastudier vilket innebär ett läsande på drygt 80 sidor, denna gång inte lika tjorvig text vilket är " Nya språket lyfter" som är ett bedömningsstöd i svenska och svenska som andraspråk för grundskolans åskurs 1-6. Tycker att det ska bli rätt spännande ändå att läsa.
 
Medicinen då? Jo då det går bra, känns som om jag blivit överkörd av en stridsvagn. Har så satans ont i varenda muskel som finns, är torr i käften, ont i skallen, trött och allmänt luddig. MEN det går ju över så ska inte klaga så mycket, men just nu är det lite jobbigt.
 
Nä tillbaka till plugget då!:)
(Bild lånad från google)

Torsdag 8/11

Haha trode aldrig jag skulle säga detta men äntligen är det skola i morrn!:P Men som ja skrivit tidigare känns det som om man behöver en bekräftelse på vad man läst och det får vi i morrn (hoppas jag)
Blev också ändrade planer.. istället för att åka hem då jag slutar ska jag möta upp lina i stan en sväng och åka hem 16.20 istället, man får ju passa på ;)
 
Har läst idag också och svarat på frågorna, har verkligen försökt att förstå men det är lite knepigt också när det ingår en massa enkätundersökningar för då är det ju inta fakta, fakta. Därav skönt med morrgondagens bekfäftelse. Haha märker när jag skrivar att jag är mycke nogare med punkt och stor boksav efter punkt. Kan ha att göra med alla grejer man skrivit i skolan :P
 
Detta med att sova är lite trassel just nu, gruvar mej lite för i helgen. Men det får väl lov att gå bra! Får hålla tummar och tår..
 
Sleep well!

Musik

Tar lite musik när vi ändå håller på ikväll också va?!:)
 
Eftersom detta med videor inte vill till att fungera för mej så skriver jag bara ut låten^^
 
Evanescence- my heart is broken
(Bild lånad från google)
 
I will wander until the end of time
Torn away from you

I pull away to face the pain
I close my eyes and drift away
Over the fear
That I will never find a way
to heal my soul
And I will wander until the end of time
Torn away from you

My heart is broken
Sweet sleep my dark angel
Deliver us from sorrow's hold

Or from my hard heart

I can't go on living this way
I can't go back the way I came, chained to this fear
That I will never find a way
to heal my soul
And I will wander until the end of the time
Half a life without you

My heart is broken
Sweet sleep my dark angel
Deliver us

Change
Open your eyes to the light
I've been denying so long
Oh so long
Say goodbye, goodbye

My heart is broken
Release me, I can't hold on
Deliver us

My heart is broken
Sweet sleep my dark angel
Deliver us

My heart is broken
Sweet sleep my dark angel
Deliver us from sorrow's hold


Onsdag 7/11

Och så var denna onsdag över och nu är det bara en hemmadag kvar innan skolan på Fredag, men måste säga att jag typ längtar. Man blir lite förslöad av att bara vara hemma omän jag i princip läst något varenda dag. Sen känns det som om man skulle behöva lite bekräftelse i det man läst för att veta att man fattat det hela som man ska ha fattat det. Har iaf kämpat som sjutton med att försöka sålla ut det viktigaste i en 80 sidors avhandling, komprimera det lite :P
 
Jovars var ju på vårdcentralen igår också och fick en ny medicin. Läkaren kom fram till att jag har lätta neurogena  smärtor pga en lättare neurogen skada i C7. (vilket förklarar min taskiga känsel i handen också) så all "vanlig" värkmedicin som alvedon osv har jag ätit helt i onödan tydligen för de ska inte hjälpa ett smack åt mitt "problem".Men i alla fall så var det jävligt skönt att en läkare faktiskt fattade att man hade ont och inte hittade på! Så det är jag  ju tacksam över. Nackdelen med den medicinen jag ska få är att man kommer vara kanska wierd i skallen till en början.. och att den har jävligt taskiga biverkningar. Så får hålla tummarna att jag är en av dom som inte får dessa. 
 
Idag har jag som sagt suttit och pluggat men har även hunnit ta en fika med Fia och David. Har fått öva på mitt engelska språk idag, phu! och så ätit middag hos mamma och pappa samt att Kerstin kom och hälsade på.
 
Sova då så man orkar sammanfatta det sista i morrn och svara på lite frågor!:)
 

Måndag 5/11

Har jusst suttit och läst en avhandling på 80 sidor på datorn och det är banne mej ingen lek! tycker det är jättejobbigt att sitta och läsa mycket via datorn och inte kunna stryka under som på vanligt papper. Men nu äre gjort och ska läsa den någon gång till, ialla fall bitarna som jag tyckte va mest värd att läsa.. typ om fonetik och så :) 
Men just nu är det pluggpaus och musiklyssnande för att ladda om bratterierna lite, man blir ju väck i skallen av att sitta och läsa flera timmar. Ska ta mej en ishalkaprommis ikväll också, ska ta med mej någon av hundarna och jag tror det blir Raja så hon får springa av sej lite.
Egentligen hade ja kanske inte så mycket att skriva, hade bara lust till det. Men ibland får man skriva ganska meningslösa inlägg va ?! ;)
Typ så känner jag mej nu ;)
 
 

Söndag 4/11

Såja då va denna helg till sitt slut.
Har vart en händelserik helg minst sagt. I fredags kom pappas kusin med fru och barn och hälsade på och det vart en hel del surr på kvällen. Lördag. helgens huvudpunkt va halloween fest hos David/Zorro vilket var as kul! Är så kul när alla verkligen anstränger sig och klär ut sej! :)
och idag söndag så har det varit en riktigt slöardag! Har mestadels befunnit mej hemma hos mor och far och när jag kom hem så har ja suttit och läst lite som ska varit läst och någorlunda inpräntat i skallen tills på fredag! Har nämligen hemstudier hela veckan ;) naaahaaajs!
 
Sen kommer ju detta med musiken som tyvär vart väldigt bortprioriterat för min del just nu. MEN har hitta låten med det stora DETET som jag fastnat så mycket för.. PINK- Try.. så fruktansvärt bra låt med bra text.. (hade för övrigt tänkt länka låten men det ville inte fungera?!)
 
 
Where there is desire
There is gonna be a flame
Where there is a flame
Someone's bound to get burned
But just because it burns
Doesn't mean you're gonna die
You gotta get up and try
And try and try
You gotta get up and try
And try and try
You gotta get up and try
And try and try


RSS 2.0